BARF v praxi

DSCF6766

Pomôcky, ktoré nám prípravu pokrmu uľahčia 

Pri troche skromnosti nám postačí ostrý nôž, sekáčik (na porciovanie veľkých kusov mäsa a kostí), mlynček na mäso (ak sa rozhodneme mäso alebo kosti mlieť pre šteniatka, staršieho psíka alebo psíka malého plemena), strúhadlo (na spracovanie zeleniny), váhu (kuchynskú, najlepšie digitálnu váhu na stanovenie dennej dávky) a mrazničku (mäso môžeme nakúpiť vo väčšom množstve, naporciovať, uložiť do špeciálnych vreciek alebo nádob určených do mrazničky a zamraziť.

Čo a ako kŕmiť

Musíme si uvedomiť, že najdôležitejšia je pestrosť podávanej potravy, správny výpočet kŕmnej dávky, počet kŕmení, teplota podávanej potravy a tiež spôsob podávanie potravy.

Počet kŕmení

Čerstvú potravu pes veľmi rýchlo trávi, preto je potrebné dospelého psa kŕmiť aspoň 2x denne približne v rovnakú dobu (dôvod: aby žalúdok nezostal dlho prázdny). Šteniatka kŕmime 2-5x denne podľa veku, chorých psov kŕmime až 6x denne (pri chorých je veľmi dôležité dodržanie počtu a doby kŕmenia jednak kvôli narušenému hospodáreniu s energiou v dôsledku choroby a tiež kvôli liekom, ktoré pes užíva).

Teplota potravy

Potravu nikdy nesmieme podávať priamo z chladničky (hrozia tráviace problémy a zápal žalúdka). Musí mať minimálne izbovú teplotu (asi 21 °C). Teplota je dôležitá hlavne pri malých šteniatkach a chorých psoch.

Spôsob podania potravy

Čerstvá potrava sa môže veľmi rýchlo pokaziť, preto to, čo náš pes nezožerie behom 10-15 minút, zoberieme a uložíme do chladničky.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>